Viltskav med rödbetorEn fin mix av rotfrukt, renkött och fetaost i detta goda recept. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och klyfta eller tärna rödetorna. Mjukkoka dem i saltat vatten några minuter, tiden beror på hur stora bitar du skurit. Koka inte sönder dem. Skär köttet i tunna skivor och finhacka löken. Smörstek lök och skav i smör så de fått lite färg men inte torrt, några minuter. Blanda ner den finhackade vitlöken på slutet. Varmhåll. Häll av vattnet från rödbetorn och blanda dem med timjan, honung olivolja och vin eller cider. Värm upp köttet och det svalnat. Lägg upp rödbetorna på uppläggningsfat eller direkt på tallrikarna och lägg renskav över. Strö eventuellt flingsalt och svartpeppar över. Smula fetaosten över och servera genast, gärna med pressad potatis eller med sallad och nybakat bröd. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! JulgodisHemgjort julgodisChokladen står ofta i centrum när det gäller julgodis, men det finns många andra fantastiska smaker att variera med. Nötter, som de är, i form av nougat som i nougatgodis, eller kanske i honungsskorpor med hasselnötter och vanilj, är helt oemotståndliga. Visst hör även skorporna hemma vid godisskålarna? Smaksatta med kardemumma passar de bra till såväl glögg som starkt kaffe. Finns det förresten några trista pepparkakor över? Gör snabba och superenkla, apelsinsmakande pepparkaksbollar - trasiga pepparkakor har aldrig smakat bättre! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|