Renskav med äppleEn lättlagad och god pytt med renkött, champinjoner och äpple. Få ingredienser men gott om smak! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Finhacka en lök och grovhacka den andra. Strimla renskavet. Rensa och skär champinjonerena i klyftor. Kärna ur och skär äpplena i skivor. Smörstek löken tillsammans med svampen i en stor stekpanna eller stekgryta. Tillsätt äpplena mot slutet och låt dem få lite färg. Stek försiktigt så de inte blir för mjuka. Lyft ur svamp, lök och äpplen ur pannan och stek köttet i smör. Eller stek köttet i en annan panna. Låt köttet bli genomstekt och få lite färg. Blanda samman med svamp, lök och äpplen. Värm och blanda ner vinäger. Smaka av med salt och peppar. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarFrallor för allaMed våren kommer ljusare morgnar. Dags att stiga upp och baka morotsbullar kanske? LakritskakaSvart som lakritsEn kladdkaka utan choklad? Smaksätt med lakrits och du har en lakritskladdkaka! PannkakorTortillasPannkakor är långt mer än en efterrätt med grädde och sylt! Med grövre mjöl i smeten och rätt tillbehör blir pannkakor en bra och nyttig middag. De flesta har väl provat crepês? Otroligt gott, lättgjort och enkelt att variera. Vanliga pannkakor blir nyttigare med till exempel grahamsmjöl och den som vill ha matiga pannkakor ska prova smakrika dinkelpannkakor. Gör du egna tortillas av majsmjöl kan du fylla dem med vad du för tillfället har hemma och är sugen på. Och vill du vara säker på att bli mätt finns förstås ugnspannkakan! God och mättande pannkaksmiddag! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|